Etusivu

Minttumaa

saippua- ja kosmetiikka info

Vinkkisivu
tuotteita joilla on jotain sanottavaa
Vinkkisivu


*Käsintehty palasaippua vaahtoaa parhaiten lämpimässä vedessä. Kun peset kädet, kastele sekä kädet että saippua. Näin vaahto syntyy helposti.

 

 

*Hiustenpesu palasaippualla
Blogikirjoituksen aiheesta löydät
Minttumaan blogista.

 

Minttumaan saippuoista hiustenpesuun käyvät Kamomillasaippua, Minttusaippua, Hunajasaippua ja Mustalammas-saippua. Kamomillaa on perinteisesti käytetty hiusten(erityisesti vaaleiden) hoidossa. Mintun puolestaan sanotaan virkistävän ja viilentävän. Tervaa sisältävistä tuotteista moni on saanut apua hiuspohjan ongelmiin.

 

 

Kun peset hiukset käsintehdyllä saippualla, tässä muutama vinkki:

 

 

-Kastele lämpimällä vedellä sekä hiukset että saippua. Hiero saippuapalaa suoraan hiuksiin. Vaahdota normaaliin tapaan ja huuhtele. Erityisesti ensimmäisillä kerroilla parhaan tuloksen saa vaahdottamalla kaksi kertaa. Kun hiukset "tottuvat" käsintehtyyn saippuaan, yksi kerta riittää hyvin. 

 

 

-Lopuksi suosittelen kylmällä vedellä huuhtelua tai huuhtelua mukillisella(2-5 dl) vettä johon on sekoitettu joko 1 rkl viinietikkaa tai 0,5-1 tl sitruunahappoa. Halutessasi voit huuhdella sitten vielä vedelläkin.

 

-Riippumatta siitä, mitä ainetta käytät hiusten pesemiseen, hiukset ja hiuspohja virkistyvät kun huuhtelet ne lopuksi kylmällä vedellä. Tämän tiesivät jo ihanaiset isoäitimme :) Joskus pelkkä kylmähuuhtelu riittää eikä mitään ainetta tarvita. Silti takut suoristuvat. Tämä riippuu aivan hiuslaadusta. 

-Jos siirtyy kaupan tavallisista shampoista käsintehtyyn saippuaan, hiukset saattavat tuntua muutaman pesun jälkeen tahmaisilta. Ongelma katoaa ajan mittaan ja sitä helpottaa edellä mainittu huuhtelu. Toki tuota huuhtelua kannattaa jatkaa tämänkin jälkeen. Hiukset ovat sen jälkeen ihanan kiiltävät ja terveen näköiset.

Etusivu
Minttumaa
saippua- ja kosmetiikka info
Vinkkisivu
y-tunnus: 2234843-8